Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att leda verksamhetsutveckling och förändringsarbete, 15 hp

Vill du stärka din chefsroll? Vill du öka din förmåga att driva ett utvecklingsprojekt? Vill du analysera ditt och andras ledarskap? Då är detta kursen för dig!

För vem?
Kursen riktar sig till dig som redan idag är verksam chef och som utifrån en ökad förståelse för den professionella organisationens förutsättningar önskar stärka din egen chefsroll. Vi tror även att du vill utveckla din förmåga att driva och förnya det egna verksamhetsområdet.

Kursens syfte
Kursen ingår som en del av Ledarskapsprogrammet för chefer i offentlig verksamhet, som är en arena för dialog, reflektion, lärande och handling. Programmet tar sin utgångspunkt i deltagarnas erfarenheter kring exempelvis krav och förväntningar på dem som chefer. Erfarenheterna konfronteras med andra slags ledningsformer, nya teorier och aktuella problemlösningsmetoder.

Efter genomgången kurs ska deltagarna kunna:

• Analysera eget och andras ledarskap med utgångspunkt i de krav som ställs på ledare vid organisatorisk förändring
• På ett kritiskt sätt diskutera och reflektera kring aktuella och framtidsorienterade frågeställningar som rör ledarskap och verksamhetsutveckling
• Konstruera samt starta ett relevant utvecklingsprojekt
• Såväl muntligt som skriftligt rapportera kring utvecklingsprojektet på ett noggrant och väl framställt sätt.

Kursens innehåll
Deltagarna kommer att i grupper arbeta med angelägna problem som rör den egna verksamheten. Kursen är uppdelad i två huvudsakliga moment. Det första behandlar den enskilde kursdeltagarens chef- och ledarskap i den offentliga organisationen
– i jämförelse med övriga kursdeltagares. Det andra behandlar chef- och ledarskapet vid ett konkret utvecklingsprojekt som rör den enskilde kursdeltagarens verksamhetsområde.

Kursen är inspirerad av problembaserat lärande och deltagarna erbjuds även handledning.

Välkommen att kontakta oss!

Läs mer om Ledarskapsprogrammet för chefer i offentlig verksamhet

Läs mer om tider, priser med mera

Kontaktperson

Oskar Svärd
Tel: 031-786 44 85
oskar.svard@spa.gu.se


 

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2018-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?