Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Göteborgs universitet och Förvaltningshögskolan!

På denna sida finns praktisk information som du kan ha användning för inför dina studier hos oss vid Förvaltningshögskolan.Höstterminen börjar den 31 augusti 2020 vid Göteborgs universitet. Schema, kursplaner och litteraturlistor kommer att finnas tillgängliga i juni 2020 på institutionens Studentportal.

Introduktion ges till dig som är ny student i Kandidat-programmet den 28 augusti 2020, kl 13.15-15.00 och
kommer genomföras digitalt (mer information meddelas
i välkomstbrev).

Introduktion ges till dig som är ny student i Master-
programmet den 28 augusti 2020, kl 10.15-12.00 och
kommer genomföras digitalt (mer information meddelas
i välkomstbrev).STUDENTINFORMATION INFÖR HT2020

Följande gäller för undervisningsrelaterade aktiviteter vid Förvaltningshögskolan:

* All undervisning vid Förvaltningshögskolan sker på distans halva höstterminen. Alltså hela perioden fram till brytpunkten för 15hp/
10 veckor strax efter den 31 oktober. Förvaltningshögskolan använder videomötesverktyget Zoom för att mötas på distans genom undervisning och andra studieformer.

* Ingen undervisning, handledning, examination eller annan student-aktivitet vid Förvaltningshögskolan kommer att undantas och ges på campus.

* Vad som gäller för terminens andra hälft vet vi inte nu. Det är inte omöjligt att vi undervisar på campus då. Rektor kommer att fatta sitt beslut i slutet av augusti och sedan kommer prefektbeslutet kort efter det.
 Läs mer om programmen och kurserna: 
Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning

Masterprogrammet i offentlig förvaltning

Fristående kurser i offentlig förvaltning
 


Registrering

Kom ihåg att svara på ditt antagningsbesked (gäller urval 1) via antagning.se. Kontrollera att dina kontaktuppgifter är korrekt inlagda.

Det är när du registrerar dig till institutionen som du slutgiltigt tackar ja till din plats och blir student. Registreringen är obligatorisk för att du ska kunna börja ditt program eller på din kurs.

Om du inte registrerar dig inom angiven tid har du därmed ställt din plats till förfogande. Institutionen kallar omgående annan student. 

Du som antagits till studier i Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning, Masterprogrammet i offentlig förvaltning eller fristående kurser vid Förvaltningshögskolan får närmare information om hur du registrerar dig i det informationsmaterial som skickas till dig via
e-post (som du har angivit till antagning.se) ett par veckor före terminsstart.

Om du blir antagen men inte kan påbörja din utbildning kan du ansöka om anstånd med studiestarten för att påbörja utbildningen
en senare termin. Det krävs att du har särskilda skäl för att inte kunna påbörja dina studier. Ansökan om anstånd med studiestarten handläggs av Sektionen för antagning vid Göteborgs universitet.
Anstånd med studiestart

Reservantagning

Institutionen kontaktar reservplacerade via e-post. Ibland kan reservantagningen starta något före terminsstarten om någon väljer att tacka nej tidigt efter andra urvalet och därför är det viktigt att du är nåbar under reservantagningen. Reservantagningen pågår i cirka en vecka efter terminsstarten.

Du som är reserv erbjuds plats enligt turordning. Vi kontaktar endast de reserver som erbjuds plats och vi kan tyvärr inte ge några besked om dina chanser till antagning eftersom det beror på hur många av de antagna som tackar ja till sina platser och som registrerar sig.

När du tackar ja som reserv påverkar detta inte din plats på andra orter som du prioriterat högre (eller lägre) på antagning.se
Reservantagningen är en så kallad lokal antagning och antagning.se noteras inte om detta.

Tillgodoräknande av tidigare utbildning

Du som har för avsikt att ansöka om tillgodoräknande av tidigare utbildning kan omgående skicka in ansökan, utbildningsplan, kursplan, kurslitteratur samt studieintyg till:
Studieadministrationen, Göteborgs universitet, Förvaltningshögskolan, Box 712, 405 30 Göteborg
alternativt till e-post studieadmin@spa.gu.se

Aktivera ditt studentkonto

Om du är ny vid Göteborgs universitet aktiverar du ditt studentkonto via antagning.se med de inloggningsuppgifter du använde vid anmälan. Studentkontot ger dig tillgång till universitetets webbtjänster.
Här hittar du information om hur du aktiverar ditt studentkonto

E-post

Som student vid Göteborgs universitet har du tillgång till ett personligt e-postkonto.
När du som ny student aktiverar ditt Studentkonto får du tillgång till din e-post som har formatet gus.....@student.gu.se

Vi vill att du bevakar din studentmail för att inte missa viktiga mail från institutionen/universitetet!
Alternativt är att du vidarebefordrar din studentmail till en aktuell
e-post och inkorg som du läser. 
För mer information, se Studentportalen

Studievägledning och studentservice

Som student vid Förvaltningshögskolan erbjuds du information och stöd för att du lättare ska kunna genomföra din utbildning. 
Läs mer här

Kom igång som ny student

Här hittar du den viktigaste informationen för att din studiestart ska bli så bra som möjligt.

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2020-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?