Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad blir man?

Förvaltningshögskolans kandidat- och masterprogram utbildar dig för kvalificerade administrativa arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning på kommunal, statlig och europeisk nivå. Det finns även en arbetsmarknad inom företag och organisationer, både nationella och internationella. Alumnundersökningar visar att av studenter med examen på senare år från Förvaltningshögskolan så arbetar ungefär 1/3 i kommuner, 1/3 i statlig och europeisk förvaltning och 1/3 i privata företag och organisationer.

Alumnerna finns representerade i cirka 50 kommuner, 40 statliga myndigheter och drygt 120 privata företag och organisationer där de arbetar med mycket varierande uppgifter. De allra vanligaste arbetena är handläggare, ekonom, controller, utredare, utvärderare, utvecklings- och kvalitetsledare, administrativ chef, revisor, personalchef och personalsekreterare.

Med sin breda kompetens inom policyanalys, förvaltningsekonomi samt organisation och ledning är arbetsmarknaden god för våra alumner, och även prognosen för framtida arbetstillfällen är ljus.

 

 

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2016-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?