Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förskollärarprogrammet

Förvaltningshögskolan ansvarar för en kurs på termin två på Förskollärarprogrammet. Kursen heter ”Styrsystem, organisation och bedömning för förskollärare” (LÖK20G) och omfattar 7,5 hp.

Kursen (LÖK20G) handlar om hur förskolan styrs och organiseras genom till exempel juridiska, ideologiska, och utvärderingsmässiga styrmedel. Den innehåller moment som behandlar juridik, granskning och bedömning samt läroplansteori. Under kursens gång behandlas även de institutionella logiker som påverkar och styr förskolan och förskollärare. För mer information om kursen, litteraturlista och schema se Göteborgs universitets lärplattform Canvas

Vi deltar även med ett moment på kursen ”Styrdokument, uppföljning och analys för förskollärare” (LÖK60G). Ett antal examensarbeten på förskollärarprogrammet (LÖXA1G) handleds dessutom varje år av lärare från Förvaltningshögskolan.

 

Kontaktinformation

Jörgen Johansson, kursansvarig LÖK20G

Box 712, 40530 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 19 , 41123 Göteborg

Telefon:
031-786 4334

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2019-06-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?