Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

 

Utbildning på forskarnivå i offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan är i en yrkesutbildning för forskare med intresse för den offentliga samhällsorganisationen. Utbildningen leder till licentiatexamen (120 hp) eller doktorsexamen (240 hp) i ämnet offentlig förvaltning.

 

Utbildningen innehåller teoretisk fördjupning, breddning och metodologisk skolning. Målet är att utveckla sådana kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna bedriva forskning i offentlig förvaltning samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom ämnet genom att skriva en vetenskaplig avhandling.

Vid sidan av en akademisk karriär finns även en stor efterfrågan på forskningskompetens på arbetsmarknaden, inte minst inom FOU-enheter i statlig, regional och kommunal förvaltning.
Utbildningen syftar även till att träna doktorandernas kommunikativa och pedagogiska färdigheter vad gäller att uttrycka sig väl i tal och skrift såväl inom som utanför akademiska sammanhang. En obligatorisk kurs i pedagogik ingår. Doktoranderna får kunskap om planering, ledning och genomförande av forskningsprojekt.

Utbildningen ger möjligheter till internationella kontakter t.ex. i form av medverkan vid forskningskonferenser och/eller vistelse vid utländskt lärosäte.

Det styrdokument som reglerar forskarutbildningen vid Förvaltningshögskolan är den allmänna studieplanen:

Allmän studieplan

Kontaktperson

David Karlsson
Viceprefekt med ansvar för forskning och utbildning på forskarnivå
tel. 031-786 17 41
david.karlsson@spa.gu.se

Isabell Meltzer
ordförande i doktorandrådet
isabell.meltzer@spa.gu.se

 

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2020-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?