Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå vid Förvaltningshögskolan är i första hand en yrkesutbildning för forskare. Utbildningen leder till licentiatexamen (120 hp) eller doktorsexamen (240 hp) i ämnet offentlig förvaltning.

Licentiatexamen visar på viss färdighet medan doktorsavhandlingen kan ses som ett fullvärdigt lärlingsarbete. Utbildning på forskarnivå vid Förvaltningshögskolan ger dessutom en breddning och fördjupning i ämnet offentlig förvaltning. Den är en kvalificerad vidareutbildning som innehåller teoretisk fördjupning, breddning och metodologisk skolning.

Utbildningens mål är att utveckla sådana kunskaper och färdigheter som fordras för att självständigt kunna bedriva forskning inom offentlig förvaltning samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom ämnet genom framställandet av en vetenskaplig avhandling.
Utbildning på forskarnivå i offentlig förvaltning syftar också till att utveckla doktorandens förmåga att omsätta uppnådda vetenskapliga färdigheter och kunskaper i fortsatt forskningsarbete eller i annat kvalificerat yrkesarbete.

Utbildningen skall vidare utveckla doktorandens kommunikativa och pedagogiska färdigheter vad gäller att uttrycka sig väl i tal och skrift såväl inom som utanför akademiska sammanhang. Doktoranden skall även ha tillägnat sig kunskap om planering, ledning och genomförande av forskningsprojekt. Utbildning på forskarnivå skall även ge möjlighet till internationella kontakter t.ex. i form av medverkan vid forskningskonferenser och/eller vistelse vid utländskt lärosäte. 

Kontaktperson

David Karlsson
Viceprefekt med ansvar för forskning och utbildning på forskarnivå
tel. 031-786 17 41
david.karlsson@spa.gu.se

Mer information

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2013-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?