Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förvaltningsprogrammet - ackrediterat av EAPAA

Masterprogrammet i offentlig förvaltning är sedan oktober 2002 ackrediterat av EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation). EAPAA bildades 1999 på initiativ av representanter från universitet runt om i Europa och verkar för att upprätthålla och utveckla kvaliteten på Europeiska, akademiska förvaltningsutbildningar samt för ökad internationalisering.

Masterexamen i offentlig förvaltning, på engelska Master of Public Admistration (MPA), är en vanligt förekommande utbildning världen över. Bara i Europa finns ett par hundra utbildningsprogram av detta slag. Masterprogrammet i offentlig förvaltning är det enda svenska program i sitt slag som ackrediterats av EAPAA.

EAPAA:s ackrediteringsprocess är upplagd i form av en kollegiebedömning. Grunden för bedömning är ett stort antal kriterier som EAPAA:s styrelse och medlemmar enats om vilka sammantagna definierar god europeisk standard i en akademisk förvaltningsutbildning. Programmet har gått igenom en rigorös prövning bestående av en grundlig självvärderingsprocess som granskats av EAPAA:s ackrediteringskommitté samt av en grupp särskilt utsedda inspektörer från olika länder i Europa. Ackrediteringen är med andra ord ett bevis på att Masterprogrammet i offentlig förvaltning håller en hög standard vad beträffar innehåll och pedagogik, lärarkompetens, administration, praktikplacering, studentservice, bibliotek och lokaler.
 

Den nuvarande ackrediteringsperioden är 2012-2019.
Läs mer på EAPAA:s webbplats 

Ackreditering

Utvärderingsrapport

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2018-09-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?