Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar i offentlig förvaltning

De utbildningar som erbjuds vid Förvaltningshögskolan syftar till att ge dig som student en bred kunskap om ekonomi, politik och förvaltning. När du examinerats från Förvaltningshögskolan skall du med fog kunna kalla dig expert på den gemensamma sektorns funktioner.

Den arbetsmarknad som väntar dig efter studierna finns givetvis inom den offentliga förvaltningen - i Sverige och utomlands - men även inom andra organisationer och företag. Inget större företag kan idag fungera utan personal med ingående kunskaper om hur den gemensamma sektorn fungerar. Förvaltningshögskolan sätter högt värde på nära kontakter med såväl offentliga verksamheter som näringsliv. 

Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning

Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning leder fram till politices kandidatexamen (pol kand-examen) och omfattar 180 högskolepoäng motsvarande tre års heltidsstudier. Vi har antagning både höst- och vårtermin varje år. Läs mer här.

Masterprogrammet i offentlig förvaltning

Masterprogrammet i offentlig förvaltning leder fram till politicies masterexamen (pol master-examen) och omfattar 120 högskolepoäng motsvarande två års heltidsstudier. Vi har antagning både vår och höst. Läs mer här.

Fristående kurser i offentlig förvaltning

Du som inte vill läsa ett helt program eller är osäker på om något av Förvaltningshögskolans program är rätt för dig har möjlighet att läsa fristående kurser inom offentlig förvaltning. Läs mer här.

Uppdragsutbildning

Vi erbjuder även uppdragsutbildning för tjänstemän och politiker inom kommun, region, myndigheter och offentligt ägda bolag. Förvaltningshögskolans uppdragsutbildning är en starkt forskningsbaserad verksamhet som, arbetar i nära dialog med sina avnämare, möter önskemål och behov genom skräddarsydda insatser samt utvecklar och använder praktiknära forskning. Läs mer här.

Utbildning på forskarnivå i offentlig förvaltning

Utbildning på forskarnivå vid Förvaltningshögskolan är i första hand en yrkesutbildning för forskare. Utbildningen leder till licentiatexamen (120 hp) eller doktorsexamen (240 hp) i ämnet offentlig förvaltning. Läs mer här.

Tidigare kurser/program vid Förvaltningshögskolan

Sedan 2012 ges inte några kurser i Hälso- och sjukvårdsadministration på Förvaltningshögskolan. Har du frågor om programmet är välkommen att kontakta utbildningsansvarig Malgorzata Erikson.

Förvaltningsprogrammet var ett fyraårigt program i offentlig förvaltning med fokus på samhällsutveckling, välfärd, demokrati och effektivitet. Programmet har ersatts av kandidat- respektive masterutbildningarna i offentlig förvaltning. Har du frågor om programmet är välkommen att kontakta utbildningsansvarig Malgorzata Erikson. 

En student berättar

Kontaktpersoner

Grundutbildning
Malgorzata Erikson
tel. 031-786 16 55
malgorzata.erikson@spa.gu.se

Uppdragsutbildning
Oskar Svärd
Tel: 031-786 44 85
oskar.svard@spa.gu.se

Forskarutbildning
David Karlsson
tel. 031-786 17 41
david.karlsson@spa.gu.se

Student på institutionen

Till institutionens sidor på Studentportalen

Högskoleverkets utvärdering av offentlig förvaltning

HSV:s utvärdering av ämnet offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2016-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?