Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktörer, nätverk och spårvagnar - En studie i organiserandet av ett trafikpolitiskt projekt

Förvaltningshögskolans rapporter nr 89

Daniel Bernmar


Alla spårvagnslinjer i Göteborg passerar centrum där hastighe­terna blir mycket låga och där det lätt uppstår störningar som fort­plantar sig i hela systemet. För att avhjälpa dessa problem har man länge umgåtts med planer på någon form av bana som går runt innerstaden. Från visionära idéer om förarlösa tåg blev det så småningom ett spår i ring runt centrum (¿Kringen¿). Med hjälp av tekniksociologisk och organisationsteoretisk litteratur analyserar Daniel Bernmar i den här rapporten utvecklingen av projektet.

Förvaltningshögskolan utbildar i det av den kollegiala organisatio­nen European Association for Public Accreditation för befattningar i den offentliga förvaltningen. Förvaltningsprogrammet avslutas med ett examensarbete. Dessa examensarbeten som kan vara av hög kvalitet representerar en stor volym samhällsvetenskaplig forskning. På högre nivå drivs forskningen vid Förvaltningshög­skolan inom den för Sverige unika forskarutbildningen i Offentlig Förvaltning och av institutionens disputerade lärare och forskare.

Inom vardera av grundutbildningsprogrammets två inriktningar (politik och ekonomi) belönas varje termin en uppsats av god kva­litet. Aktörer nätverk och spårvagnar: En studie i organiserandet av ett trafikpolitiskt projekt är Daniel Bernmars prisbelönta exa­mensarbete i Offentlig Förvaltning med inriktning på politik höst­terminen 2006. 

Sidansvarig: David Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-10-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?