Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier vid Förvaltningshögskolan

En viktig del i forskningsverksamheten vid institutionen är de seminarier där forskningen diskuteras i kollegial miljö. På Förvaltningshögskolan finns tre olika seminarier.

Högre Seminariet är det samlande seminariet för samtliga forskare, lärare och doktorander vid institutionen. Det huvudsakliga syftet med seminariet är att diskutera forskningsfrågor relevanta för den forskning som bedrivs vid Förvaltningshögskolan.

Seminariet sammanträder på onsdagar, normalt en gång i månaden. Högre seminariet är öppet för allmänheten.

Ordförande är Jenny de Fine Licht Gary Kokk och Tom Karlsson.

 

Doktorandseminarier. Det högre seminariet samordnas med etappseminarier inom forskarutbildningen där doktorander återkommande presenterar planer och resultat från sina avhandlingsprojekt. 

Ordförande är David Karlsson.

 

Arbetsseminariet FREJA är ett är ett arbetsseminarium där doktorander och forskare kopplade till Förvaltningshögskolan lägger fram texter under arbete. Freja handlar ofta om – men begränsas inte till - den offentliga sektorns styrning och organisering från ett public management perspektiv

Ordförande är Gustaf Kastberg.
 

Granskningsseminariet. I detta seminarium träffas forskare och doktorander som intresserar sig för granskning av offentlig politik och verksamhet, ur olika teoretiska och empiriska perspektivperspektiv.

Ordförande är Vicki Johansson
 

Kommunforskningseminariet. I detta seminarium samlas återkommande forskare och doktorander med intresse för forskning om kommuner, regioner och flernivåproblematik.

Ordförande är David Karlsson

 

 

 

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2018-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?