Nyskapande examination gav pedagogiskt pris

Nyhet: 2018-11-01

Samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris går i år till lärarlaget David Karlson, Kerstin Bartholdsson och Louise Skoog för sitt nytänkande kring examinationsformen.

Bedömargruppens motivering:

"För att ha utvecklat en formativ examination som på ett framgångsrikt sätt stimulerar studentaktivitet och engagemang samt motiverar studenterna att ta självständigt ansvar för sitt lärande. Lärarlaget har tagit sig an en rad pedagogiska utmaningar som rört kursens röda tråd och innehåll samt studenternas behov av breddning när det gäller att behärska framställning av olika typer av texter.

Examinationsformen innebär att studenterna under kursens gång skriver sin egen kurslitteratur i form av en studentantologi. I processen ingår inslag av kamratgranskning och kontinuerlig feedback. Studenterna utvecklar genom arbetet med examinationsuppgiften förmågan att skriva pedagogiska texter samtidigt som de fördjupar sin ämneskunskap inom fältet förvaltning."

Priset utgörs av 100 000 kronor i verksamhetsbidrag och delas ut vid en ceremoni 13 december, i samband med  med Lucia-firande i Campus Haga.