Nyanlända fick lära sig mer om offentlig förvaltning

Nyhet: 2018-05-03

Nyanlända introduceras i offentlig förvaltning under sommarskolan för nyanlända.Idag hade Förvaltningshögskolan informationsträff som en del i sommarskolan för nyanlända.

Förra årets pilotprojekt med sommarskola för nyanlända med flyktingbakgrund blev väldigt uppskattat, och den här veckan har det dragit igång igen. Under torsdagen var det Förvaltningshögskolans tur att informera om sina program och vad offentlig förvaltning innebär. Efter en kortare introduktion i ämnet delades gruppen in i smågrupper för vidare diskussion, inte minst kring hur förvaltningen skiljer sig mellan Sverige och andra länder.

Vill du veta mer om sommarskolan för nyanlända kan du läsa vidare här.