Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordisk master planeras vid Förvaltningshögskolan

Nyhet: 2019-02-21

Just nu ligger ett nytt program i startgroparna, som kommer att ges gemensamt mellan Förvaltningshögskolan och Norduniversitetet och Åbo akademi. Programmet kommer att vara ett tvåårigt masterprogram på engelska med fokus på offentlig förvaltning, ledarskap och digitalisering.

Efter en lyckad ansökan till det nordiska ministerrådet om att få starta vad som kallas för en ’nordisk master’, arbetar Förvaltningshögskolan nu med att starta ett nytt internationellt masterprogram. En nordisk master innebär att lärosäten i olika nordiska länder gemensamt bestämmer sig för att ge en högkvalitativ och konkurrenskraftig internationellt inriktad masterutbildning, som nu Förvaltningshögskolan ska göra tillsammans med Norduniversitetet i Bodø i Norge samt Åbo akademi i Finland.
– Syftet med programmet är att erbjuda en intressant, spännande och unik utbildning till morgondagens professioner, säger Tom S. Karlsson från Förvaltningshögskolan.

Programmets studenter kommer att delta i undervisning vid minst två av de tre medverkande lärosätena. Ungefär hälften av tiden kommer att vara dedikerad till obligatoriska kurser, medan hälften av tiden inom programmet kan fyllas med en lång rad olika valbara kurser.
– Tanken är ju att studenterna inte bara ska gå en utbildning här i Göteborg, utan som del i programmet ska man få ta del av akademiska miljöer och samhällskulturer i våra grannländer. Vi tror att det nuvarande upplägget kommer attrahera både svenska, norska och finska studenter, men hoppas naturligtvis på att vi kan nå längre ut också, säger Tom S. Karlsson.

Utbildningen beräknas starta för första gången hösten 2020 under namnet ”Nordic master in public administration, leadership and digitalization”
 

AV:
031-786 29 52

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?