Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förvaltningshögskolans pris till journalisten Magnus Wrede

Nyhet: 2017-04-25

Magnus Wrede. Foto: Dagens SamhälleJournalisten Magnus Wrede på Dagens Samhälle har belönats med Förvaltningshögskolans pris för nyttiggörande av forskning i offentlig förvaltning. Priset delades ut på Förvaltningshögskolans dag den 21 april.

Magnus Wrede är sedan 30 år verksam på tidningen Dagens Samhälle och dess föregångare Kommun Aktuellt. Han är den första journalist som får priset, som i år delades ut för sjunde gången.

Förvaltningshögskolans pris instiftades för att uppmärksamma och stimulera till goda insatser vad gäller nyttiggörande av forskning i ämnet offentlig förvaltning. Magnus Wrede får priset för att ”han är en av Sveriges mest framstående journalister med special­intresse för kommunal politik och förvaltning som i sina insiktsfulla reportage skildrar de komplexa skeenden och utmaningar som präglar Kommun­sverige”.

Enligt motiveringen ”upprätthåller Magnus kontakter med många kommunforskare och följer vad som händer på forskningsfronten. Där många journalister nöjer sig med att referera forskningsresultat, sätter sig Magnus in i frågorna, läser rapporterna och använder dem i sin analys av det som sker i kommuner och landsting”.  

Prisutdelning.Prisutdelare var ordföranden i Förvaltningshögskolans råd för forskning och utbildning, Dennis Jeryd, som även är kommunstyrelsens ordförande i Lerum. Priset bestod av en skulptur av Göteborgskonstnären Sverker Eklund och ett diplom. 

Läs mer om priset och tidigare pristagare

AV: Louise Skoog

Sidansvarig: David Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://spa.gu.se/aktuellt/nyheter/nyhetsdetalj//forvaltningshogskolans-pris-till-journalisten-magnus-wrede.cid1440475
Utskriftsdatum: 2018-01-24