Förvaltningshögskolan hjälper dig att skriva uppsats

Nyhet: 2020-02-04

Nu släpps boken “Andra hjälpen – Allt du behöver veta för att skriva en uppsats”, där ett 20-tal forskare från Förvaltningshögskolan guidar dig genom uppsatsskrivandet.

Det är inte tänkt att vara vare sig en kursbok eller en metodbok, utan snarare en handledningsbok för dig som ska skriva en samhällsvetenskaplig uppsats. Första hjälpen får du av av kursplaner, mallar och av din handledare. Den här boken ger dig andra hjälpen, därav titeln.
– Det finns gott om metodböcker, men det som saknas är en bok som handleder studenten genom uppsatsarbetet och uppsatskursen, alltså en bok som i första hand är avsedd för uppsatskurser på kandidatnivå och masternivå i samhällsvetenskap, säger Carina Abrahamson Löfström som är en av bokens redaktörer.

I dagsläget finns det några få enklare vägledningar för uppsatsskrivande, men inte någon bok som handleder studenten genom hela arbetet. Fram tills nu. “Andra hjälpen” går igenom alla moment i uppsatsskrivandet, från att hitta en första problemformulering och hela vägen till analys och avslutning. Och förstås allting däremellan, som etik, formalia eller hur man gör om man drabbats av skrivkramp.
– Det var viktigt för oss att boken får ett tilltal direkt till studenten, som om hen satt i rummet för handledning. Boken ska inte gå utöver vad studenten behöver för sin uppsats, men ändå vara såpass utförlig att den kan tjäna som handledning för studenterna, säger Carina Abrahamson Löfström.

Båda bokens redaktörer och samtliga övriga författare är kopplade till Förvaltningshögskolan.
Boken har ISBN 978-91-44-13068-2