• Förvaltningshögskolan höll workshop om integration

[2019-03-22] Yrkesverksamma inom offentlig förvaltning och civilsamhället från Östersjöregionen besökte Förvaltningshögskolan för en workshop i veckan.

• Snabbare förändring med byråkrati än med nätverk

[2019-03-14] En klassiskt byråkratisk styrning kan vara mer effektiv för att åstadkomma en förändring än en mer modern, nätverkande styrning. Det visar en avhandling som jämfört jämställdhetsarbete i Sverige och Spanien.

• Varierande arbete i Västra Götalandsregionen

[2019-03-12] Ett 40-tal åhörare var på plats för att delta på Förvaltningshögskolans alumn- och studentträff under gårdagen, och lärde sig mer om hur det är att arbeta inom regionen.

• Nordisk master planeras vid Förvaltningshögskolan

[2019-02-21] Just nu ligger ett nytt program i startgroparna, som kommer att ges gemensamt mellan Förvaltningshögskolan och Norduniversitetet och Åbo akademi. Programmet kommer att vara ett tvåårigt masterprogram på engelska med fokus på offentlig förvaltning, ledarskap och digitalisering.

• Förstelärare stärker svensk skola

[2019-02-13] Förstelärare kan bidra till en starkare lärarkår. Det visar forskning vid Göteborgs och Lunds universitet som sammanfattas i den nyutgivna boken Lärarkåren och förstelärarna- splittrad, stärkt och styrd profession.

• Klart med nytt KOLV-avtal

[2019-02-07] Nu är det klart att KOLV-samarbetet fortsätter i ännu en sexårsperiod.

• Rätt sorts konflikter behövs i politiken

[2019-02-07] Det är bra för demokratin när politiker är tydliga med att de har olika åsikter, men det politiska systemet kan ta skada när de behandlar varandra respektlöst. Det visar en avhandling från Förvaltningshögskolan om politiska konflikter inom kommuner.

• Politisk bredd bakom restriktiv sjukförsäkring

[2019-01-24] Hur kan vi förstå den förändring som skett med sjukförsäkringen sedan 1990-talet? Det analyseras i en ny avhandling från Förvaltningshögskolan.

• Avslutningsceremoni för Förvaltningshögskolans studenter

[2019-01-23] Idag avtackades de studenter som avslutar sitt kandidat- eller masterprogram med en avslutningsceremoni i Aulan i Vasaparken.

• Miljöprojekt vid Förvaltningshögskolan beviljas medel

[2019-01-17] Kerstin Bartholdsson och Osvaldo Salas på Förvaltningshögskolan har beviljats medel till ett projekt för att minska på flygresandet.