• Studieadministrationens öppettider under sommaren

[2019-06-20] Studieadministrationen kommer ha begränsad tillgänglighet under semestern.

• Är du nyantagen student till höstterminen 2019?

[2019-06-20] Institutionen kommer att skicka ut välkomstbrev i början av augusti.

• Studenter avtackades i aulan

[2019-06-12] Idag avtackades studenter av som avslutar sin utbildning på Förvaltningshögskolan. Totalt var det runt 70 anmälda på kandidat- och masternivå.

• Hur idéer tolkas kan ha betydelse vid omorganisationer i offentlig sektor

[2019-05-23] Jakten på det bästa sättet att leda, styra och organisera offentliga verksamheter pågår ständigt, och olika idéer anammas i olika tid. Att vissa av dem blir framgångsrika och andra inte har att göra med hur de tolkas på den plats de introduceras. Det visar en ny avhandling från Förvaltningshögskolan.

• Mötesspråket en utmaning när förvaltning möter internationalisering

[2019-04-24] Det finns en spänning mellan den högre utbildningens internationaliseringsuppdrag och den svenska förvaltningstraditionen. Det visar en ny studie där universitetens språkpolicyer jämförts. - Universiteten förväntas locka till sig internationella studenter och medarbetare, men samtidigt krävs goda kunskaper i svenska för att kunna delta på alla nivåer i verksamheten, säger Susanna Karlsson vid Göteborgs universitet.

• Förvaltningshögskolan höll workshop om integration

[2019-03-22] Yrkesverksamma inom offentlig förvaltning och civilsamhället från Östersjöregionen besökte Förvaltningshögskolan för en workshop i veckan.

• Snabbare förändring med byråkrati än med nätverk

[2019-03-14] En klassiskt byråkratisk styrning kan vara mer effektiv för att åstadkomma en förändring än en mer modern, nätverkande styrning. Det visar en avhandling som jämfört jämställdhetsarbete i Sverige och Spanien.

• Varierande arbete i Västra Götalandsregionen

[2019-03-12] Ett 40-tal åhörare var på plats för att delta på Förvaltningshögskolans alumn- och studentträff under gårdagen, och lärde sig mer om hur det är att arbeta inom regionen.

• Nordisk master planeras vid Förvaltningshögskolan

[2019-02-21] Just nu ligger ett nytt program i startgroparna, som kommer att ges gemensamt mellan Förvaltningshögskolan och Norduniversitetet och Åbo akademi. Programmet kommer att vara ett tvåårigt masterprogram på engelska med fokus på offentlig förvaltning, ledarskap och digitalisering.

• Förstelärare stärker svensk skola

[2019-02-13] Förstelärare kan bidra till en starkare lärarkår. Det visar forskning vid Göteborgs och Lunds universitet som sammanfattas i den nyutgivna boken Lärarkåren och förstelärarna- splittrad, stärkt och styrd profession.