Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studieadministrationens öppettider under sommaren

  [2019-06-20] Studieadministrationen kommer ha begränsad tillgänglighet under semestern.

 • Är du nyantagen student till höstterminen 2019?

  [2019-06-20] Institutionen kommer att skicka ut välkomstbrev i början av augusti.

 • Studenter avtackades i aulan

  [2019-06-12] Idag avtackades studenter av som avslutar sin utbildning på Förvaltningshögskolan. Totalt var det runt 70 anmälda på kandidat- och masternivå.

 • Hur idéer tolkas kan ha betydelse vid omorganisationer i offentlig sektor

  [2019-05-23] Jakten på det bästa sättet att leda, styra och organisera offentliga verksamheter pågår ständigt, och olika idéer anammas i olika tid. Att vissa av dem blir framgångsrika och andra inte har att göra med hur de tolkas på den plats de introduceras. Det visar en ny avhandling från Förvaltningshögskolan.

 • Mötesspråket en utmaning när förvaltning möter internationalisering

  [2019-04-24] Det finns en spänning mellan den högre utbildningens internationaliseringsuppdrag och den svenska förvaltningstraditionen. Det visar en ny studie där universitetens språkpolicyer jämförts. - Universiteten förväntas locka till sig internationella studenter och medarbetare, men samtidigt krävs goda kunskaper i svenska för att kunna delta på alla nivåer i verksamheten, säger Susanna Karlsson vid Göteborgs universitet.

 • Förvaltningshögskolan höll workshop om integration

  [2019-03-22] Yrkesverksamma inom offentlig förvaltning och civilsamhället från Östersjöregionen besökte Förvaltningshögskolan för en workshop i veckan.

 • Snabbare förändring med byråkrati än med nätverk

  [2019-03-14] En klassiskt byråkratisk styrning kan vara mer effektiv för att åstadkomma en förändring än en mer modern, nätverkande styrning. Det visar en avhandling som jämfört jämställdhetsarbete i Sverige och Spanien.

 • Varierande arbete i Västra Götalandsregionen

  [2019-03-12] Ett 40-tal åhörare var på plats för att delta på Förvaltningshögskolans alumn- och studentträff under gårdagen, och lärde sig mer om hur det är att arbeta inom regionen.

 • Nordisk master planeras vid Förvaltningshögskolan

  [2019-02-21] Just nu ligger ett nytt program i startgroparna, som kommer att ges gemensamt mellan Förvaltningshögskolan och Norduniversitetet och Åbo akademi. Programmet kommer att vara ett tvåårigt masterprogram på engelska med fokus på offentlig förvaltning, ledarskap och digitalisering.

 • Förstelärare stärker svensk skola

  [2019-02-13] Förstelärare kan bidra till en starkare lärarkår. Det visar forskning vid Göteborgs och Lunds universitet som sammanfattas i den nyutgivna boken Lärarkåren och förstelärarna- splittrad, stärkt och styrd profession.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2013-11-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?