Att hantera svåra beslut

Seminarium

Jenny de Fine Licht talar om att hantera svåra beslut på ett förtroendeingivande sätt.

Lokala beslutsfattare behöver ständigt väga olika intressen mot varandra och tvingas inte sällan fatta beslut som gör delar av befolkningen besvikna eller till och med upprörda. Hur kan dessa beslut hanteras för att i möjligaste mån skapa acceptans eller åtminstone tolerans hos befolkningen?

Jenny de Fine Licht berättar om sin avhandling där hon studerade förhållandet mellan öppenhet i beslutsfattande och befolkningens acceptans i fallet sjukvårdsprioriteringar, och introducerar ett nyligen påbörjat projekt om motiveringar (justifications) till svåra beslut där hon tillsammans med professor Peter Esaiasson bland annat studerar skolnedläggningar.

Förvaltningshögskolans lunchseminarium är gratis, men kräver föranmälan! Du bjuds på vegetarisk lunch.

Föreläsare: Jenny de Fine Licht

Datum: 2018-11-02

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Förvaltningshögskolan

Plats: Sal B009, Sprängkullsgatan 19

Sista anmälningsdag: 2018-10-26 kl. 23:59.

Kontaktperson: Eren Firtin

Antal platser: 50 (Varav 18 är bokade)

Boka plats/anmäl dig

Sidansvarig: Henrik Sandgren|Sidan uppdaterades: 2012-06-25