Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Julia Carlsson

Doktorand

Julia Carlsson
Doktorand
julia.carlsson@spa.gu.se
031-786 1277

Rumsnummer: B325b
Postadress: Box 712, 40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 41123 Göteborg


Förvaltningshögskolan (Mer information)
Box 712
405 30 Göteborg
www.spa.gu.se
spa@spa.gu.se
Fax: 031-786 4719

Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 405 30 Göteborg

Om Julia Carlsson

Bakgrund
Filosofie kandidatexamen med inriktning mot samhällsanalys och välfärdsutveckling (Bachelor of social science in social policy and welfare studies), Växjö universitet 2007

Filosofie magisterexamen (Master of social science), Växjö universitet 2008

Doktorand i offentlig förvaltning, Göteborgs universitet, sep. 2010-ff.

Innan jag påbörjade forskarutbildningen arbetade jag som handläggare/registrator och innan dess som förvaltningssekreterare i kommunal verksamhet.

Stipendier
2006 – stipendiat MFS (Minor Field Studies), SIDA

Undervisning

Policyanalys (Implementering)
Organisation och ledarskap
Organisation och ledning
Handleder kandidat- och magisteruppsatser

Pågående forskningsprojekt
Hur relationen mellan centrala myndigheter och lokala verksamheter bör utformas för att nå bästa möjliga styrning är en ständigt återkommande fråga. Frågan bär dock inga givna svar utan tycks förändras över tid och mellan olika politiska partier. Den nu dominerande ”marknad och management” trenden som genomsyrar många länder i Europa antyder dock att enskilda myndigheter bör inneha en utökad självständighet gentemot högre institutioner. Under senare decennier har olika former av decentralisering och avreglering genomdrivits inom flera välfärdsområden. Ett underliggande syfte med dessa reformer har varit att skapa ett större frirum för enskilda aktörer att driva verksamhet i enlighet med lokala preferenser för att uppnå ökad effektivitet och kvalitetsutveckling. Lite är dock känt om vad som sker när verksamheter formellt tilldelas utökad byråkratisk frihet. I min avhandling studerar jag byråkratisk frihet och hur reformer med syftet att upprätta friare former av välfärdsverksamheter faller ut i praktiken.
 

Sidansvarig: David Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-10-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?