Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling

Göteborgs universitet utvecklas kontinuerligt för att säkerställa en god arbetsmiljö där alla anställda och studenter oavsett kön, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, eventuella funktionshinder eller sexuell läggning ges bästa möjligheter att utvecklas.

Ökad mångfald både bland studenter och anställda bidrar till en högre kvalitet i verksamheten. En jämn könsfördelning i alla delar av organisationen är för oss en självklarhet.

För studenter:
Är du trakasserad eller diskriminerad?

Vid Göteborgs universitet gäller lagen (2001:1286) om likabehandling av studenter i högskolan och diskrimineringslagen (2008:567). Dessa lagar syftar till att främja lika rättigheter och motverka diskriminering på grund av könstillhörighet, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet, funktionshinder och ålder. Lagarna innebär en skyldighet att arbeta målinriktat för att främja studenters lika rättigheter. Likabehandlingslagen omfattar såväl sökande som grundutbildnings- och forskarutbildningsstudenter.

Göteborgs universitet accepterar ingen form av diskriminering. Rektor har det yttersta ansvaret för att lagen om likabehandling efterlevs vid universitetet. Dekanus har ansvaret på fakultetsnivån och prefekterna är ansvariga vid respektive institution. Om universitetet får kännedom om att en student ändå anser sig ha blivit trakasserad är det dess skyldighet utreda omständigheterna och vidta åtgärder.

Var kan jag vända mig?


Likabehandlingsombud vid Förvaltningshögskolan är Lars Karlsson, tel. 031-786 41 30

 

Läs mer om Förvaltningshögskolans arbete med likabehandling i vår handlingsplan.

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling - Förvaltningshögskolan

Kontaktperson

Lars Karlsson
likabehandlingsrepresentant
tel. 031-786 41 30
lars.karlsson@spa.gu.se

Sidansvarig: David Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-10-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?