Lunchseminarium om tjänstemän i skönlitteraturen

Boksläpp och seminarium: Tjänstemän i skönlitteraturen

"Tjänstemannen i skönlitteraturen - Bilder av goda och mindre goda byråkrater" - en ny bok om offentliga tjänstemän i skönlitteraturen släpps denna dag. Bokens redaktörer Björn Rombach och Anders Björnsson presenterar spännande inblickar om vilken bild som ges av offentliganställda i dikt och prosa. Bilden är ganska motsägelsefull och ibland tvetydig. Tjänstemän är som regel varken skurkar eller hjältar, och de tampas ofta med regelverk och moral.

Boken är en antologi med författare från olika disciplinområden. Flera av dem kommer att närvara vid seminariet.

Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet bjuder 4 gånger om året in till lunchseminarium. Aktuella föreläsare från praktik och forskning presenterar, med tid för frågor.

Vegetarisk lunch serveras, och bok relaterat till temat delas ut. Seminarierna är kostnadsfria, föranmälan krävs.

Föreläsare: Björn Rombach (professor och prefekt vid Förvaltningshögskolan) och Anders Björnsson (publicist och historiker, hedersdoktor vid Göteborgs universitet).

Datum: 2017-11-02

Kategorier: Litteraturvetenskap, Samverkan, Samhällsvetenskap, Humaniora

Arrangör: Förvaltningshögskolan

Plats: Sappören, Sprängkullsgatan 25
Sappören

Sista anmälningsdag: 2017-10-26 kl. 15:00.

Kontaktperson: Oskar Svärd

Antal platser: 70 (Varav 12 är bokade)

Boka plats/anmäl dig

Sidansvarig: David Karlsson|Sidan uppdaterades: 2012-06-25